HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK 5 UYGULAMA

18.02.2014 10:19

 

İçinde bulunduğumuz bilişim çağında Akıllı(smart) telefonların hayatımıza getirdiği kolaylıklar yadsınamaz. Kolay erişimin  yanında sistemli ve düzenli çalışma için bu uygulamalar oldukça faydalı. Her uygulama herkes için  aynı faydayı yaratmasa da bazı uygulamalar belirli zümreler için oldukça kullanışlı olabilmektedir. Durumu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) öğrencileri özelinden değerlendirirsek:

Sürekli güncel olmak, programlı olmak, analitik olmak ve fark yaratmak zorunda olan İİBF’lilerin; zamanı ekonomik kullanmak, rasyonel davranmak ve sistemli çalışmak başlıkları altında, aşağıda adlarını verdiğim uygulamalar oldukça işlerinize yarayacaktır. Verimle ve keyifle  kullanmanız temennisiyle.

 

  1. EVERNOTE

Notlarınızı, yazılarınızı, resimlerinizi, dijital evraklarınızı, özel dosyalarınızı Evernote üzerinden  ekleyip internetin olduğu her yerden erişebilme imkanı vermektedir. Eklediğiniz dosyalar Evernote üzerinden ‘bulut’ ortamına taşınır ve  mobil telefonunuzdan ya da bilgisayar tarayıcınızdan erişim ve uygulama imkanı sağlar. Uygulamayı yükledikten sonra Evernote’un farklı hizmet sunan uygulamalarını da deneyebilirsiniz.

 

        2. DROPBOX

Dropbox, internet üzerindeki veri tabanınız olarak değerlendirilebilir. Tüm formlardaki dosyalarınızı Dropbox’a yükleyebilir ve istediğiniz her yerden kullanabilirsiniz. Dropbox sizlere 2 GB ücretsiz alan verecektir. Bu rakam Galaxy S3 kullanıcıları için ise 50 GB.  Olur da uygulamadan memnun kalmazsanız alternatif olarak Google Drive’ı deneyebilirsiniz.

       

        3. REMEMBER THE MILK

Uygulama marketlerindeki en faydalı ve en kullanışlı görev yöneticisi – yapılacaklar listesi (to do list) uygulaması. Bu uygulama sayesinde hiçbir işinizi unutamayacaksınız. Uygulama ücretsiz ancak kullanımda olduğunuz cihazlar haricindeki tüm cihazlarınız için senkronize etmek istiyorsanız ücretli üye olmanız gerekiyor.

 

        4. INSTAPAPER

Instapaper e-postalarınızı ve internet üzerinde gördüğünüz makaleleri oldukça sade bir arayüzle kaydediyor. İnternete bağlı olmadığınız durumlarda da kayıtlı çalışmalarınıza ulaşabilirsiniz. Daha sonra okunacaklar listesini kullanarak kayıtlarınızı daha sonra da keyifle okuyabilirsiniz. 

       

        5. VIBER

Bu uygulama sayesinde, telefon rehberinizdeki Viber uygulaması yüklü arkadaşlarınız ile telefon görüşmeleri yaparak ‘ücretsiz’ iletişim kurabilirsiniz. Çalışmalarınızı ve notlarınızı ekip arkadaşlarınız ile ücretsiz paylaşabilmek için oldukça kullanışlı. Ayrıca uygulamanın ve görüşmelerinizin ücretsiz olması telefon faturanızı düşürmeye de yardımcı olabilir.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

      Gürkan Ulusoy

 

Twitter/GurkanUlusoy

www.gurkanulusoy.webnode.com.tr